onsdag 26. august 2009

En strålende pressekonferanse

OK, jeg gjør så godt jeg kan for å utstyre dere med bløte vittigheter. Jeg gjør virkelig det. Men av og til blir jeg bare ... fjetret. Målløs. Av og til er det umulig å gjøre virkeligheten bedre. Som i innkallingen til Per-Aslag Ertresvågs pressekonferanse i morgen. Jeg siterer (og kommenterer litt sånn innimellom):
Invitasjon til Pressekonferanse

Att. Redaksjonssjef/redaksjonsledelse:

Flere nordmenn - la oss her kalle dem dissidenter - er av klare, men likevel uforklarlige, årsaker brukt som strategiske mål for særskilt, lavfrekvent bestråling med skadelige, i siste instans dødelige, følger.

Undertegnede, journalist med over 50 år bak meg i norsk og internasjonal presse, er én av disse personer. I oktober i fjor ble jeg utsatt for det jeg antar er et mislykket attentat, trolig ved hjelp av strålevåpen, det drapsmiddel som ikke avsetter noe spor. Fire dager før jeg offentlig skulle presentere min siste bok, Sov mitt lille Norge, ble jeg rammet av et hjerneinnfarkt som lammet høyre side av kroppen.

I mitt tilfelle kan et motiv for det som skjedde være klart. [Og det som skjedde kan altså ikke, overhodet ikke, være at en mann på 74 år fikk slag sånn helt av seg selv. Absolutt ikke. Det er helt utenkelig.] Mennesker som er motstandere av den nåværende form for globalisering er av norske myndigheter stemplet som "en risiko for Norges sikkerhet"! En fantastisk påstand på alle vis. Både Sov, mitt lille Norge, og Makten bak makten som var utkommet to år tidligere, har klart målbåret kritikk av globaliseringen.

Torsdag, 27. august kl. 11.30 vil undertegnede holde en pressekonferanse i lokalene til ********************* [Sorry, jeg er en ondsinnet, sarkastisk mann i etterretningens tjeneste, ikke en reklamekanal. Det får være måte på.]

Her vil jeg spesifikt og generelt orientere om hva som foregår omkring slike saker i Norge. Sammen med meg stiller Rauni-Leena Luukanen-Kilde, lege, forfatter og tidligere helsedirektør i Finland. [Eller tidligere fylkeslege i finsk Lapland, som det også er kjent som.] Hun er en anerkjent spesialist innen militær medisin som blant annet omfatter forskningen omkring "mind control". Hun er en etterspurt foredragsholder om temaet i og utenfor Europa.
Dessuten har Ertresvåg spadd opp to andre herrer, som "... på ulikt vis er rammet av grov trakassering via lavfrekvent stråling" og stiller seg bak et "krav til politiet om at sakene skal etterforskes." For hittil har politiet "... forkastet en hver tanke om å granske disse alvorlige bruddene på menneskerettighetene." De får forbli anonyme i denne sammenheng. Sånn for deres egen skyld.

Det er vanskelig å omtale Ertesvåg uten å henfalle til lytehumor. Det er rett og slett ikke til å unnslå at mannen er ... litt ... eh ... eksentrisk. Han er 78. Ikke desto mindre er det ufattelig for ham at han kan få noe så prosaisk som et slag. Han må være et offer. For noe stort og farlig.

At han slår seg sammen med serie-UFO-kidnappingsoffer Luukanen-Kilde er nok et tegn på at han ikke plages av de samme kritiske tilbøyelighetene som oss med mer lukkede sinn. Hun vil ganske sikkert, som hun pleier, fortelle om alle de fryktelig hemmelige papirene hun fikk tilgang til som fylkeslege i Lappl... nei, unnskyld, helsedirektør i Finland, var det. For som kjent pleier helsedirektører få tilgang til ekstremt hemmeligstemplede papirer fra CIA og sånn. Det skjer hele tiden. Det er noe alle vet.

Men Ertresvåg bør nyte sitt nye vennskap mens han kan. Hvis han klarer å styere unna statens strålevåpen en stund til, skal dere se at det ikke varer så lenge. Det pleier ikke å gå så veldig lang tid før Luukanen-Kilde finner ut at det hun trodde var hennes venner egentlig er CIA-agenter de også.
_____

StuttURL: http://is.gd/2zJTJ
_____

11 kommentarer:

Anonym sa...

ioft

Kan vi ikke få vite hvor det er? Vær så snill? Det høres jo langt bedre ut enn kino!

ViggoStrømme sa...

Du er så surmaget og skeptisk alltid Arnfinn! Hvorfor kan du ikke bare akseptere at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan forklare da?

De er heldige som har en slik ressurs som Ertresvåg i Venstre skal jeg si deg! Han og Abid Raja er et winning team!

Heia!

ViggoStrømme sa...

Burde ikke Ertresvåg og Michael Morre lage en film sammen forresten?

svein sa...

Så det var derfor jeg fikk hjerteinfarkt 17. mars!
Jeg abonnerte på Klassekampen i 70-åra, og er skeptisk til en del sider ved globaliseringen.
Kan jeg søke erstatning tro?

Christian Brandt-Hansen sa...

Du bør i alle fall skrive en bok og holde en pressekonferanse, Svein. Om du tør påkalle deg statsmaktens superteknologiske innsatsstyrkers oppmerksomhet.

svein sa...

Jeg vet, men jeg vet ikke...
Det er allerede noen som krafser på vinduet.

Asbjørn Dyrendal sa...

Ikke fortell meg at ingen har dekket det hele?

Min bedre halvdel har krabbet frem fra dyna og antydet at man i det minste burde sørget for å sende et par høyvokste herrer i mørk dress og solbriller. Sånn bare for å være snill.

Bibliotekmannen sa...

Våpenet er identifisert:
http://strawdogs.files.wordpress.com/2009/07/steampunk-raygun.jpg

Ragnar Mogård Bergem sa...

Jeg leste innlegget ditt i ørska her, og det slo meg ikke før etter jeg har lest ferdig alt at dette ikke var en spøk.

Da ble det plutslig trist, og morsomt på en hånende måte.

ViggoStrømme sa...

Er det noen som har noe som helst av nytt om pressekonferansen? Fredag er en god dag for freak show!

Virrvarr sa...

Hahahaha! Det er så trist med disse konspiranoia-folka. Paranoia og pussige, kroppslige opplevelser er to av de vanligste vrangforestillingene.

Jeg tror hovedgrunnen til at legemiddelindustrien er en kjent motstander for konspiratorikerne, er fordi at de produserer piller som får både strålevåpen, romvesner og CIA til å forsvinne som dugg for solen (c: