tirsdag 23. oktober 2007

Dakar Irving

Dakar Hitler, som en gammel venn pleide å si når noen kom draende med sympati for skikkelig ufyselige mennesker. Jeg vil ikke strekke meg fullt så langt som å synes synd på David Irving, men det er tydelig at det ikke er lett å være ham for tiden.

Ikke bare tapte han rettsaken han anla mot Deborah Lipstadt for å ha injuriert ham ved å kalle ham Holocaust-fornekter. (Dommeren fant at karakteristikken ville ha vært injurierende, hvis det ikke var for den irriterende lille detaljen at den var sann. Irving falt for nøyaktig samme egne grep som Oscar Wilde i sin tid gjorde.)

Nå har han gått til det skritt å erklære at han tror det såkalte Höfle-dokumentet er ekte. Eller rettere sagt, han mener det er 80 % sannsynlig at dokumentet, som han mener henviser til konsentrasjonsleirene Sobibor, Belzec og Treblinka, er ekte. Alle andre dokumenter som til sammen utgjør del av bevisene for Holocaust, avviser han. Konsekvensen er allikevel at han aksepterer at 2,4 millioner jøder kan ha blitt drept i Holocaust.

Det er ikke populært hos hans tidligere venner i det som eufemistisk kaller seg selv revisjonist-bevegelsen. (Historisk revisjon er en helt legitim virksomhet, hvor fakta tolkes på nye måter. Den rette betegnelsen på Irvings (tidligere) venner er Holocaust-benektere. De tolker ikke fakta. De benekter dem.)

Orac videreformidler, på sin utmerkede blog Respectful Insolence, et åpent brev fra Holocaust-benekteren Paul Grubach (og lenker til et par andre like sure fyrer). Særlig sure er de fordi de opp gjennom årene har holdt Irving gående med egne penger og nå føler at de ikke nettopp får valuta for dem.

Det er kostelig å se fysakene gå i strupen på hverandre. Langt mindre kostelig er det at Irving nylig ble invitert til universitetet i Oxford for å snakke om ytringsfrihet, om enn sammen med en rekke andre riktig ufyselige personer (han avslo).

Og ettersom Irving ingenting har lært av sine erfaringer med rettssaker, fortsetter han å true kritikere med å trekke dem for retten hvis de kaller ham en Holocaust-fornekter. (Hvilket han fortsatt er. Å akseptere ett dokument som ekte, veier ikke opp for alle de fakta han hardnakket benekter.) The Jewish Chronicle svarte med å oppgi kontaktinformasjon til sine advokater ...

Ingen kommentarer: