torsdag 11. oktober 2007

Fremtidens røst

Det hender jeg henfaller til å tenke positive tanker om omverdenen. Da hjelper det alltid å slå på televisjonsapparatet. I fravær av et slikt her på kontoret, er min udmerkede kollega Knut A. Bergs presseklipp alltid en sikker kilde til virkelighetsjustering.

Denne er fra gårsdagens analoge utgave av Eidsvoll Ullensaker Blad, som har intervjuet en ung, lokal prominense, tyve år gamle Tonje Brenna fra Jessheim. Brenna sitter i Akershus' fylkesting og Ullensakers kommunestyre, i tillegg til å jobbe som politisk rådgiver i AUF her i hovedstaden.

Hun er med andre ord en fremtidens røst i norsk politikk. Og slike gjør man lurt å lytte til, så man vet hva man har i vente.

Brenna er opprørt over det meste, men hun er aller, aller, aller, aller, aller mest opprørt over Statskirkens behandling av homofile.

"Jeg blir så forbanna på at noen personer med en bok i hånd får seg til å diskriminere så mye," tordner hun (for å bruke journalistens ord). Hun har klart for seg hva som er målet: "[V]i er ikke kommet i mål før homser blir viet i kirkene av lesbiske prester, uten å være medlem av statskirken."

Jeg er ganske sikker på at Brenna selv vil insistere på at hun er helt og fullt for slike ting som religionsfrihet og organisasjonsfrihet. Og det er i grunnen det som skremmer meg aller mest. At arbeiderpartipolitikere har totalitære tendenser sjokkerer liksom ikke lenger ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis det er det homsene drømmer om, kan de jo inntil videre vies av lesber i Human-Etisk Forbund. Men da må minst én av de de være medlem, altså!

Anonym sa...

Haha, sant det er søtt? Eg vart jaga i ein debatt der eg stilte spørsmål med kva pokker våre homofile venner ville i ein klubb som fordømmer dei... det var visst deira rett.

Eg anar ikkje om dei er forvirra eller masochistar.

Men det er dei som trur at religionar er som sosialdemokrati og alt er oppe til avstemming ;-)

Arnfinn Pettersen sa...

Hvis homofile vil inn i kirken, må de gjerne arbeide for å få lov til det for min del, men Arbeiderpartiets tro på at religion er en utpost av sosialdemokratiet er en vederstyggelighet som dessverre sier så altfor mye om partiets verdensbilde.