fredag 26. oktober 2007

Usynlige bøker

Mangler du lesestoff til helgen? Skepsis' udmerkede nettsider (som jeg for ordens skyld må tilstå at jeg har litt med å gjøre nå og da) har akkurat publisert Terje Emberlands klassiske artikkel "Det usynlige bibliotek", som vanskelig kan anbefales nok.

Len deg tilbake med laptopen (eller utskriften), og en god kopp av din foretrukne varme drikk, og fordyp deg i tanker om Sherlock Holmes' Upon the Distinction between the Ashes of the Various Tobaccos, Bernhard Borges Teodor Todd tender en cigarett (vi snakker om romanfiguren Borge, ikke pseudonymet), J.R. Hanslets All of Them Witches, von Junzts Unaussprechlichen Kulten og, ikke minst, boken som inneholder alt, inklusive plantegninger for samtlige slott i Scotland, selveste Hakkespettboken.

Alle sammen utmerkede bøker, som kun har den lille haken ved seg at de strengt tatt ikke finnes. I det minste ikke i denne verden ...

1 kommentar:

Anonym sa...

Eg sakna sjølvsagt The King in Yellow frå hans omtale, men eg mistenkjer at Emberland kanskje frykter konsekvensane om han fulgte sporet av den. For vi veit alle kva den inneheld... og kven som har makt over den.

- But I wear no mask...
- No Mask?! No Mask?!

Klassisk.