fredag 5. oktober 2007

Engler og sekretærer

Den Tvilsomme gikk for et par poster siden til det for ham skremmende skritt å ta prinsesse Märtha i forsvar. Siden det har hun sannelig klart å havne i pressens søkelys igjen. Og igjen.

Gårsdagens storm rundt hennes utsagn om likestillingens kår hertillands, kan tyde på at hun er i ferd med å få samme status som George Bush i pressens øyne. Det kan virke som de nå konsekvent tyder henne i verste mening, for å få henne til å fremstå som dummere enn hun er. (Litt som norsk presses tåpelige oppslag for noen uker tilbake, om at Bush trodde Mandela er død. En sak Are Slettan kommenterte på utmerket vis på NA24.)

Nei, det er ikke slik at like lang utdanning resulterer i lik lønn, som var et av eksemplene man i går tydde til for å demonstrere Märthas antatte tilbakeståenhet. Men det er i hovedsak slik at lik jobb i samme bedrift medfører lik lønn. Så kan man diskutere i det vide og brede hvorvidt Staten bør lovfeste lik lønn for jurister og sykepleiere. (Det bør den ikke.) Det betyr ikke at Märtha er dum, bare at hun ikke har verdens beste rådgivere. (Og akkurat det har er jeg neppe alene om å ha hatt en mistanke om lenge.)

Og når vi snakker om prinsessens rådgivere ...

Ved Märthas side da den mye omtalte uttalelsen falt, stod hennes sekretær, Mari Sørli. Hvilket er litt rart, for prinsessen var i Sverige for å promotere sin næringsvirksomhet, mens Sørli vitterlig er ansatt av Slottet som protokollsekretær for Märtha - i egenskap av prinsesse. Nettavisen går Sørli nærmere etter i sømmene, og mye tyder på at prinsessen, til tross for at engleskolen ikke lenger har adresse Slottet, fortsatt sliter ikke så rent lite med å forstå forskjellen på sine ulike roller.

Og Sørli? Hun svarer "ingen kommentar" til krampa tar henne. Men det går sikkert bra, for i tillegg til å fotfølge Märtha, driver hun egen virksomhet som healer ...

Ingen kommentarer: