torsdag 11. oktober 2007

Folkemord!

Tyrkia er særdeles sure og Bush-administrasjonen mildt paniske, etter at Kongressens utenrikskomité vedtok en resolusjon som fastslår at det tyrkiske folkemordet på armenerne var et, eh, folkemord ...

President Bush vil helst ikke være enig og kaller det "those historic mass killings": "We all deeply regret the tragic suffering of the Armenian people that began in 1915. This resolution is not the right response to those historic mass killings."

Jeg er for så vidt enig i at den moderne forkjærligheten for resolusjoner som fastslår hva som er den rette tolkning av historiske hendelser er uheldig. Men ettersom tyrkerne selv bruker heller ufine metoder for å tvinge gjennom sin statsautoriserte versjon av denne historien, fortjener de alt de får.

Det jeg ikke helt forstår, er at Tyrkia ikke bare kan si: "Ja, det var et folkemord. Det var innmari slemt av det daværende Tyrkia, men det er lenge siden nå. Og forøvrig betaler vi ikke en krone i erstatninger." Og så ville vi i hovedsak vært ferdige med den historien.

I stedet må vi alle lide for deres feilgrep: Sylvester Stallone truer nemlig med å lage film om folkemordet ... Uhu!

Ingen kommentarer: