mandag 13. oktober 2008

Aftenposten dummer seg ut

Det brune slagget i Norgespatriotene anmelder Ali Farah og Ny Tid for rasisme. Hvilket knapt er noen overraskelse. De pleier å bruke enhver anledning til å dyrke sin egen forestilling om seg selv som ofre.

At Aftenposten velger å gi tøyset spalteplass er tåpelig. Anmeldelsen er en ren invitasjon til media om å danse. Det er overhodet ingen grunn til å takke ja.

For å sette det i relieff: De omtaler på nettsidene sine Joseph Moiba-saken på Oppdal under overskriften Sutrende neger fremstår som komplett idiot og Saera Khan-saken med tittelen Nok en rasefremmed politiker driter seg ut. (Og nei, jeg lenker ikke til denslags.)

Det er ingen grunn til å gi denne gjengen oppmerksomhet når de skriker opp om rasisme.

6 kommentarer:

Hans-Christian Holm sa...

Heh, hadde jeg ikke lest denne bloggposten, hadde jeg sannsynligvis aldri gått inn på nettsidene til NorgesPatriotene.

Så vidt jeg kan se, har Farah brutt §135a ganske klart. Nå bør det ikke være vanskelig å finne eksempler på at NorgesPatriotene har brutt samme paragraf, men heldigvis er rettssystemet i Norge sånn at både kriminelle, mistenkte kriminelle og andre vi ikke liker har akkurat samme rettigheter til å komme med anmeldelser som andre, uansett hvilke motiver de måtte ha.

Anonym sa...

Både Farahs pinlige kronikk og Patriotenes barnslige anmeldelse burde vært forbigått i stillhet.

Unknown sa...

Norgespatriotene er krona på verket i denne farsen.

Hans-Christian Holm sa...

Jeg syns kanskje ikke «farse» er en særlig god betegnelse på et utspill som er såpass rasistisk. «Gladrasisme», eller noe sånt?

Jeg har heller ikke særlig tro på å bekjempe rasisme ved å forbigå den i stillhet, noe det spesielt er en lei tendens til når rasismen utøves av mennesker med litt mørkere hudfarge. En forskjellsbehandling som paradoksalt nok har rasistiske undertoner.

Anonym sa...

Slik jeg ser det er selve det å trykke Farahs innlegg på grensen av hva Vær Varsom-plakaten anbefaler. Enten det er skrevet i affekt eller i khatrus (gud -sa jeg virkelig det???) burde det vært returnert med en oppfordring om å ta et par dager i tenkeboksen og lese gjennom innlegget.

På den annen side, hva vet jeg om det har blitt gjort allerede.

Anonym sa...

Farah er sint og med god grunn, men innlegget var uklokt. Men å antyde at det skrevet i khatrus er barnslig.

Er det Farahs innlegg som er "såpass rasistisk"?

NorgesPatridiotene bør forbigås i stillhet ellers oppnå de hovedpoenget: Oppmerksomhet om sin forkastelige agenda.