tirsdag 14. oktober 2008

Irving til Lillehammer

Akkurat når jeg trodde jeg var ferdig med David Irving ... varsler han at han har tenkt seg til Lillehammer åkke som, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen:

Jeg gleder meg til å møte dere i mai, skriver David Irving i en e-post. [...] Han er derimot sparsommelig med detaljene rundt besøket.

- Jeg kommer. Men hold denne informasjonen under hatten. Jeg kommer tilbake med eksklusive detaljer senere, skriver Irving.

Han bekrefter videre at han har planer om å leie et lite hotellrom i Lillehammer og holde sin egen to timers tale der under Litteraturfestivalen.

- Dette må du derimot holde for deg selv, da dette vil føre til et massivt sikkerhetsproblem og kanskje trekke til seg feil tilhørere. Jeg liker ikke å bli stoppet av sneversynte mennesker, skriver Irving.

Så da får vi kanskje sjansen til å høre Irving fortelle hva som egentlig skjedde i Norge under Annen verdenskrig allikevel ... Akkurat det kunne vært ganske fascinerende.

Styreleder Jesper Holte vet ingenting (og det begynner vi jo å bli vant til):

Jesper Holte, styreleder i Litteraturfestivalen, er ikke kjent med at David Irving har bestemt seg for å komme likevel.

- Det overrasker meg. Da er vi i en underlig situasjon. Han er ikke invitert av oss. Den invitasjonen er trukket tilbake.

- Hva synes du om at han kommer likevel, Holte?

- Det har jeg ingen synspunkter på. Det er ikke i regi av Litteraturfestivalen, så det kan jeg ikke ha noen mening om.

Virkelig? Kan han ikke? Er det en eller annen fysiologisk greie med Holte som gjør ham ute av stand til å mene noe om noe som helst?

Hvor vanskelig kan det egentlig være å si "det synes jeg er en smule irriterende, nå når vi trodde vi hadde klart å feie vår egen udugelighet under teppet"?

Stig Sæterbakken vet ikke noe han heller. Og det kom ikke som noe sjokk.

10 kommentarer:

Anonym sa...

- - Men Stig Sæterbakken syntes jo det var så viktig at vi får høre hva Irving har å si?? Nå får den som vil anledning til det. Det må han vel synes er fint? Ikke?

*Fnis* Unnskyld, det er vanskelig å ikke fnise her. *Fnis*

Arnfinn Pettersen sa...

Sæterbakken er litt ... uklar. Og jeg er ennå ikke ferdig med å le.

ViggoStrømme sa...

Ha ha ha ha! Et lite hotellrom på Lillehammer kan vi vel unne ham!? Gud (unnskyld utrykket) så patetisk!
Og Sæterbakken vil ikke kommentere hvorvidt han vil bivåne freak-showet!!! Harr harr!

Arnfinn Pettersen sa...

Irving er fri til å besøke Lillehammer, akkurat som alle oss andre. Og hvis han vil snakke til vennene sine på et hotellrom der, må han selvsagt gjerne gjøre det. Men, ja, ordet "patetisk" har foresvevet meg.

Men det er Holte som er virkelig latterlig. Trodde de de var kvitt alle problemer, bare ved å sende en liten avlysning? Tror de at de har hatt med en rasjonell og oppegående akademiker å gjøre?

ViggoStrømme sa...

Sæterbakken mener vel at alt er i flux, gjør han ikke? Dette burde passe ham utmerket.

Mad Mullah Hastur sa...

Wooohooo!

Gøy!

Det er godt å sjå at i det minste Irving er mann nok til å halde liv i kontroversane. Eg trur han gjer dette simpelthen fordi han bryr seg om oss som kommenterar her, og tykte det var synd at vi satt utan tema :-D

Anonym sa...

Jeg holder også på å le meg skakk her jeg sitter. Sæterbakken og co har spilt hasard med Litteraturfestivalen, og nå begynner gjelda å kreves inn.

Jeg får en idé vi kanskje kan prøve ut på en Kjettersk Kjeller en gang: En konkurranse om den spenstigste revisjonen av norsk krigshistorie.

Ble vi invadert i det hele tatt, eller sto regjeringen Nygaardsvold i samarbeid med NS, kongehuset og Knut Hamsun bak en omfattende false flag-operasjon? Var landssviksakene bare skuespill for oss dumme goyim? Eller var det svenskene som forsøkte å ta tilbake Norge? Var tyskertøsene egentlig sovjetertøser? Og hvem av okkupantenes ledere var egentlig romkrokodiller?

Nei, få David Icke til Lillehammer først som sist, sier jeg.

Arnfinn Pettersen sa...

Icke på litteraturfestivalen er en strålende idé. Særlig når temaet er "Sannhet". Berit Ås, Tore Tvedt og Ertresvåg har sikkert sitt å bidra med de også.

Mad Mullah Hastur sa...

Ein kan vel faktisk lettare forsvare Icke på litteraturfestivalen enn Irving skulle eg tru.

Så det stemmer eg for! Give me reptiles!

Anonym sa...

det litt knasne er jo at der vi i år måtte sverde oss gjennom veggen av stormtroopers, må vi neste år slåss oss gjennom vigridkaos. storm-troopers er litt barskere.