fredag 20. februar 2009

En tvilsom spådom

Knut Storberget har innkalt til pressekonferanse 12.30, i anledning hijab-saken, melder VG og Dagbladet.

Det store spørsmålet er om noen av de involverte må finne seg en ny jobb..

Den Tvilsomme forsøker seg på en spådom: Storberget blir sittende, det samme gjør Hadia Tajik. Derimot må statssekretær Astri Aas-Hansen, som er Tajiks overordnede og også gjorde en dårlig figur i blasfemi-saken, ta sitt skaut og gå.
_____

Hm, jeg tok visst feil. Hvilket så vidt jeg forstår er et viktig kriterium for en karriere som spåmann ...

9 kommentarer:

Baard Thalberg sa...

Jo - men skjer det i dag? Det blir også en måte å innrømme at han ikke har kontroll. Han har ingen gode løsninger tilgjengelig, til det har han havnet for mye i bakleksa i det siste. Det er alt for åpenbart at han ikke har prinsipper og opptrer populistisk. Problemet da er at han ikke har teft nok til å være en god populist.

Øystein sa...

Jeg tenker Lilleberget blir sittende, ettersom det ikke er lenge til valget.
Hadia Tadjik blir på ingen måte rørt - hun er nå innvandreralibiet (og står på Saera Kahns plass på Oslolista) og det ville være alt for mye av et prestisjenederlag om hun faller. Hun ryker om hun skyter Lilleberget med kaldt blod; om hun skyter ham med varmt blod blir hun sittende.
Aas Hansen ryker. Alle vet at Lilleberget ikke har kontroll, og derfor kan han ikke skades noe særlig mer om en rådgiver forsvinner. Jeg støtter den tvilsomme spådommen.

Kirsti Bergh sa...

Hm. Har du noe i mot Hadia Tadjik, Arnfinn? ;)

Selv om hun er veldig profilert, er hun tross alt bare politisk rådgiver. Det er Aas Hansen som er "viseminister" (en av to?) og politisk utnevnt.

Eller mener du at Aas Hansen egentlig bare er Tadjiks marionettedukke?

(Okey, dette bare for å teste min googlebloggerkonto. Herved erklærer jeg at jeg en gang i framtida (om etpar uker) skal begynne å delta litt i debattene dine. :) )

Bjørn Are sa...

Ingen synske evner likevel, Arnfinn?

Skuffende.

Men kanskje du ser på lenger sikt, og går det lenge nok må alle uansett gå.

Liv-Marit sa...

Jeg synes ikke Storberget svarer på de spørsmålene jeg er interessert i. Prosessen ER jo faktisk viktig. Det er faktisk mange som synes det er viktig at saker forankres og at debatteres ordentlig før det tas beslutninger.

Anonym sa...

Jeg synes faktisk Storberget ser ut til å håndtere situasjonen godt i og med at skaden allerede er skjedd. Å bruke Tadjik eller Aas Hansen som syndebukk ville vært det samme som å innrømme svakhet/manglende kontroll og oversikt. Det gjør han til en viss grad uansett, men han er i det minste klar på at det som statsråd er hans eget ansvar.

Arnfinn Pettersen sa...

Kirsti: Jeg skjønner ikke for mitt bare liv hvordan du kan lese ut av det jeg skriver at jeg har noe mot Hadia Tajik.

Liv-Marit: Utopist.

Knut Johannessen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Knut Johannessen sa...

Arnfinn: Ingen røk ut i dag, men jeg tror ikke det går så lang tid før det ligger en søknad om avskjed i nåde på ministerens bord.Det er nok iverksatt en prosess.