mandag 9. februar 2009

Marsvin-meditasjon og andre gleder

Den Tvilsomme hoster, harker og kommer neppe til å være særlig aktiv på dette internettet i de nærmeste dagene. Men morgenen min ble litt lystigere av denne saken, og jeg regner med at den kan lyse opp for noen andre også. Den er hentet fra Ukeavisen Ledelse, som siterer VG (som så vidt jeg kan se ikke har den på nett).

NAV-støtte til marsvin-meditasjon

To personer på yrkesrettet attføring i Vestfold har fått dekket utgiftene til kurs på Dyretolkskolen i Horten, skriver VG. Kurset skal blant annet lære deltakerne telepatisk kommunikasjon med hunder, katter og høns.

– Vi har et godt samarbeid med NAV. Noen av de 30 elevene som i mars starter på 3-årig utdanning på Dyretolkskolen får utgiftene dekket av NAV, sier Sissel Grana i Dyretolkskolen til VG.

Det treårige kurset koster 74 000 kroner, og skal ifølge Grana gi en innføring i kommunikasjon med dyr. Dette skal inkludere telepati, meditasjon, healing og klarsyn. Målet er å få dyrene til å fortelle detaljerte personlige historier.

Grana demonstrerer en dyretolkeseanse for VG, og bruker penn og papir for å notere signalene som dyrene etter sigende skal sende henne via telepatiske signaler.

– Flere med dyretolkutdannelse dekket av NAV er kommet tilbake i arbeid etter mange år utenfor arbeidslivet, sier Grana, som hevder at man kan snakke med alle slags dyr, og trekker fram hund, katt, hest, kanin, marsvin, ku, gris, sau, høne og fugler.

Overraskende nok har de klart å finne en kritisk røst til denne ubetingede gladsaken:

Zoolog Torfinn Ørmen ved Universitetet i Oslo er skeptisk til påstandene om at man skal kunne kommunisere med dyrene.

– Jeg har trøbbel med å forstå hvordan en kann skal uttrykke seg detaljert om en vanskelig barndom og oppvekst, slik skolen refererer, sier han.


Tsk, tsk, tsk. Noen skal nå alltid være så negative da ...
_____

Og forøvrig har Bjørn Are skrevet om denne saken med et klart hode.

10 kommentarer:

svein sa...

Har du ikke sett Doktor Dyregod, da?

Bjørn Are sa...

Mangt kan sies om hva en kann kan, kan man si.

Mad Mullah Hastur sa...

*fnis* eg har vurdert å skrive noko om det store tilbodet ein har av dyretolkarar her til lands ;-P

Hans-Christian Holm sa...

Hvor skal dette ende? Det neste blir vel at folk begynner å helle magisk vann i hodet på småbarn også. Eller hva med en magisk kjeks og litt kosmisk telepati?

Anonym sa...

Denne saken er i samme kategori som NAV-kontoret som foreslo å importere kameler for å gi arbeidstrening til selvimporterte somaliere som kunne gjøre det mulig for dem å klare seg i arbeidslivet.

Hm, når jeg tenker meg om er vel dyretelepati kanskje mer fremtidsrettet, new age har gode tider...tja, hmm, antallet kamelspisere øker jo forresten raskt i Riket, så kanskje vi trenger flere kamelrøktere også...

Multikuturl er så mangt:)

Anonym sa...

Snakke med dyr? Via telepati? Eh... jeg må en tur i fjøset og avlive noen sauer... før de sladrer...

Anonym sa...

- - men vi som fortrinnsvis kommuniserer med lyserøde elefanter møter ikke særlig velvilje hos NAV

Lord Bassington-Bassington sa...

Jeg vil gjerne si at jeg vil ha meg frabedt sånne dyretolker. De forvrenger alltid det jeg sier.

Mad Mullah Hastur sa...

Godaste Lord Bassington-Bassington, det har nok med at du ikkje tenkjer klart nok! ;-D

Anonym sa...

Mener å huske en reportasje i FBI eller lignende program på NRK om at NAV en eller annen plass tilbydde chakra-healing eller noe slikt til midlertidig uføre? Husker en gjeng som lå på ei brygge og en healer eller håndspålegger eller hva det nå var som førte hendene sine over de stakkars uføre som lå rundt om på brygga. Noen andre som kan huske dette?