torsdag 19. februar 2009

Islamsk Råd plastrer foten

Shoaib Sultan, som har den ikke alltid like takknemlige oppgave å være generalsekretær for Islamsk Råd, gjør i en pressemelding sitt beste for å plastre sammen skadene etter Ahmed Esmails uttalelser:

Imam Ahmed Esmaili har gitt en kommentar som påpeker de generelle islamske regler som i utgangspunktet gjelder for fysisk kontakt mellom kjønnene. Islam tillater imidlertid kvinner og menn i yrker der det er en nødvendig del av arbeidet å ha mer fysisk kontakt enn til vanlig,eksempelvis ved politipågripelse av en av motsatt kjønn. Dette er hensyn som gjelder begge kjønn, og ikke begrenset til den muslimske kvinnen i større grad enn mannen.

Islamsk Råd Norge vil presisere at man støtter prinsippet om adgang til bruk av hijab i politiet så vel som i andre yrker, men at dette ikke skal begrense ens evne til å utføre yrket på lik linje med andre. Det er en selvfølge at enhver som søker seg til politiet eller andre yrker er kjent med deres faglige instrukser, og at man er beredt til å følge dem.

Godt forsøk, Shoaib, men jeg tror dette toget definitivt er gått.
_____

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg lurer fortsatt på hva hijab er, jeg. "Religiøst hodeplagg"? Eller noe som "skal dekke hele kroppen, unntatt ansiktet og hendene", uten å være tettsittende?

Er det et hodeplagg, eller er det ikke et hodeplagg?

Bjørn Are sa...

Muligens en dårlig oversettelse? Hijab er vel del av en bekledning der selvet tørklet dekker resten.

Eller er hijab mer likt enn burka enn vi har trodd?

I såfall ser vi fram til kravet om kvinnelige politibetjenter i burka.

Øyvind Strømmen sa...

Hijab brukes om hodeplagget, men ordet er egentlig generelt. Wikipedia har en helt grei gjennomgang: http://en.wikipedia.org/wiki/Hijab

Anonym sa...

Aslam Ahsan spurte hos Viggo Johansen her om kvelden de muslimske kvinnene i studio (og han er som kjent mot hijab i Politiet) "Hva er det dere vil dekke"?

Det går jo an tenke høyt om at kanskje det var dette han hadde i tankene. Men uten at jeg egentlig aner.

Anonym sa...

Problemet kan løses ved at hun ammer sine mannlige kolleger og kriminelle.

les her:
http://y-factor.net/folder/?p=43

A.