tirsdag 11. august 2009

Med slike verger ...

Telen har intervjuet kirkeverge Mette F. Lehmann, som på udmerket vis illustrerer arrogansen i kirkens egen omgang med sine jurididsk bindende medlemsregistere (kirkebøkene altså, som vi lærte nederst i forrige post):
–Når vi skal sende ut valgkortet bruker vi en oppdatert medlemsliste som vi har fått fra menighetskontoret. Vi registrerer alle fødsler og dødsfall og fordi vi har en statskirke i Norge står man der fram til man er 18. Etter det er alle frie til å melde seg selv ut, forteller kirkeverge Mette F. Lehmann.

–Så lenge du ikke fysisk gir beskjed om utmelding står du oppført som medlem av statskirken fra du er født, men så lenge vi har en statskirke i Norge synes jeg det er helt riktig, forteller Lehmann.
Finn ... en hel del feil. I likhet med den altovernettværende Bibliotekmann, som gjorde meg oppmerksom på Lehmanns gullkorn, håper jeg hun er i det minste delvis feilsitert ...
_____

StuttURL: http://is.gd/2bJQv
_____

8 kommentarer:

Peter sa...

Den var stygg. Og heller ikke korrekt rent saklig.

Først nå forstår jeg beskyldningene om arroganse fra Dnks kirke.

Til gjengjeld forstår jeg dem innmari godt.

Her er tydeligvis noen i Dnk som en jobb å gjøre.

Arnfinn Pettersen sa...

Peter: Den er litt ekstrem, men holdningen den representerer er ganske typisk for manges fortellinger om møter med lokale og sentrale registere.

Bjørn Are sa...

Skikkelig fælt å lese.

Her er det bare å bruke de helt store kraftuttrykkene, altså sitere deg med å si at jeg er ikke imponert.

Som nevnt i annen sammenheng styrker det heller ikke min tiltro til denne verdens små og store monopolister.

Heller ikke statlige.

Anonym sa...

Jeg er litt imponert av vedkommende kirkeverge, jeg. Jeg tror nesten ikke det er mulig å snike inn flere feil i så få setninger.

Grusomt imponerende.

Anonym sa...

Åh, den var frisk!

Neivi2 sa...

Men...

Jeg har alltid vært medlem av Dn. Jeg er tilogmed et litt aktivt medlem.

Men jeg har altså ikke fått valgkort tilsendt. Det betyr altså at jeg på grunn av en feil ikke står oppført i registeret? Eller bare at jeg ikke står i kirkeboka? Eller hvordan var det?!

Arnfinn, kan dere sjekke om jeg er oppført i HEF?

Lars-Pettr Helgestad sa...

Neivi2:
Dersom du ikke har fått valgkort står du trolig ikke i Kirkens sentrale medlemsregister (eller du har bare glemt å melde adresseendring til dem?).

Du kan sjekke om du står oppført ved å sende epost til medlemsregister@kirken.no, eller bruke vårt skjema på humanistiskungdom.no/snik
.

Det kan hende at du står i kirkebøkene, men det må sjekkes i den menigheten du ble døpt/konfirmert. Da skal du egentlig ha stemmerett ved kirkevalget.

HEF pleier ikke å føre opp folk som ikke har bedt om det selv, men kontakt gjerne resepsjon@human.no med dine personalia.

(Ordbekreftelse: "haten" - det var da voldsomt da...)

Peter sa...

Nå oppdager jeg at det muligens er et snev av sannhet i det Lehmann sier.

Jeg har på internettet lest meg til at fra og med 1993 har alle døpte i Dnk blitt innført i et sentralt medlemsregister hos Dnk. Oversikten over døpte til og med 15/16 år skal altså stemme. (Da har jeg ikke nevnt dette med de tilhørige som kommer i en egen oversikt i registeret.)

Men for at det da ikke skulle ta mer enn 114 år eller så før registeret ble fullstendig, var det altså et hue (i Finansdepartementet så vidt jeg kan lese meg til) som fikk en fiks ide.