tirsdag 11. november 2008

Chick, Gud og meteorologien

Og de kan sannelig spørre hvorfor Gud gjør dette mot dem. Alt det fæle været i USA altså.

Og svaret er ... fordi amerikanske myndigheter er så slemme mot Israel.

Den umåtelig vise vismann Jack Chick er tilbake, med en traktat som forklarer de meteorologiske konsekvensene av å være for snill med disse palestinerne. Det er i sannhet skremmende lesning.

17 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

Viiiidunderleg!

Kvifor les ikkje fleire Jack Chick? Vi burde byrje å kopiere opp stripene hans og levere ut til folk på gata! :-D

Christian Brandt-Hansen sa...

Er denne karen sann?!

Starten kunne jo vore ein litt slapp satire, men så tar det jo heilt av. Hjelpes.

Eg ramla riktignok av lasset når det vanlege logiske problemet dukkar opp: Jødane er flotte og må få det som gud seier, men berre gjennom Jesus kan vi få frelse og slippe unna helvete. Korleis kan dei vere så flotte når alle blir sendt til helvete for å ikkje ta til seg Jesus?

Blir forvirra av religion, eg...

Mad Mullah Hastur sa...

I all den tid du har vanka i mine kretser Bad Mynock, så har eg aldri hylla Jack Chick i ditt nærver?

Skam på meg!

Anonym sa...

Til Bad Mynock:

Det er litt forskjellige versjoner av den teologien der, men jeg tror den Chick følger (jeg har lest det meste av ham) er nok den der jødene omvender seg de også, og det en masse, men helt mot enden av endetiden, for å si det slik. Dessuten er det selve Planen vi må passe oss for å ikke stå imot.

Anonym sa...

Så klimaproblemene ER altså muslimenes feil. Det var det jeg visste.

Eller jødenes feil fordi de er for snille mot muslimene. Eller hvordan var det nå igjen?

ViggoStrømme sa...

Ehr....mm..nei?

PeggyBoy sa...

Likte spes hvordan han forklarer at det var Gud som skapte Israel i 1948 og at FN har hatet landet siden da :)

Anonym sa...

Peggyboy: Chick er fantastisk. Forlaget hans pusher også en tegneserie der man kan lære at islam er et katolsk komplott for å lede folk bort fra den sanne tro.

Paranoia på så høyt nivå er det sjelden man finner i tegneserieform.

Shoaib sa...

Didrik, du er per def. en spoilsport

I lang tid har klimaproblemene vært det eneste problemet man kan si at muslimene ikke stod for, nå dytter du hæren fløtte meg det over også ...

Anonym sa...

Selvsagt har muslimene skylda for klimaproblemene. Hvem er det som produserer det meste av oljen???

Anonym sa...

Shoaib: Jeg er jo skaper av selskapsleken "skyld på muslingene", jeg da. Leken fungerer som følger; Noen nevner et samfunnsproblem. Så konkurrerer alle om å finne den beste forklaringen på hvorfor muslimene har skylda for det. Kjempemorsomt!

ViggoStrømme sa...

I denne ordvekslingen ligger den en merkelig undertone, syns jeg. Det er ikke sikkert at det ganger noen.

Arnfinn Pettersen sa...

Eh, Viggo, er dette et forsøk på ironi? Sorry, men jeg er ikke helt våken i dag ...

ViggoStrømme sa...

Ikke et forsøk på ironi nei. Men det kan godt være at jeg heller ikke er våken. Denne tråden begynte humoristisk, det er åpenbart. Men nå virker det som om den har forfalt til bitterhet forkledd som humor. Idiosynkrasier av meningsmotstandere. Men jeg kan ta feil. Det har skjedd før.

Anonym sa...

Ang. Chick, så er det fristende å sitere faderen i Tommy og Tigern (i en stripe hvor Tommy tar til orde for å brenne høstløv som et offer til snø-åndene): "Jeg vet ikke hva som er mest skremmende, meteorologien din eller teologien din."

Hans-Christian Holm sa...

Homofile ekteskap påvirker også været: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1556131/Floods-are-judgment-on-society%2C-say-bishops.html

Men jeg ser ikke helt hva som er så spesielt her. Om en først tror at et kosmisk vesen kan lese tanker og følge handlingene våre, at vesenet så er kjempeopptatt av hva vi tenker og gjør, og det til stadighet bryter naturlovene etter eget forgodtbefinnende, er det høyst naturlig å mene at å påvirke været er en passende uttrykksform for dette vesenet. Fenomenet har solid støtte i den kristen-jødiske mytologien, og skiller seg ikke prinsipielt fra andre tilfeller av brudd på naturlovene der telepati og psykologiske vurderinger inngår, som f.eks. syndefloden, helbredelse ved bønn, og legemets oppstandelse.

Per CJ sa...

Apropos Chick.

Hm. Ordbekreftelsen denne gang var "recessi", og det er vel det Chick mener har skjedd med bl.a. USA... Tilfeldig, neppe.