torsdag 13. november 2008

"En klassik pistasj!"

Ida Jackson, også kjent både som bloggeren Virrvarr og som profilert jentesexbokforfatter (sorry, kunne ikke dy meg, tabloide gener og alt det der) kommenterer spåkonerFri tankes nettsider. (Sånne som gir råd til Arbeiderpartiets stortingsgruppe, vet dere.)

Hun tar utgangspunkt i sine egne erfaringer:

Jeg lærte meg kunsten på slutten av ungdomskolen en gang. Det var miljøbetinget. Jeg er vokst opp i en verden hvor lufta var stinn av røkelse, hvor alle pratet om hvem de hadde vært i sitt tidligere liv, hvor folk svingte pendler over de gravide magene sine for å avdekke barnets kjønn og alle problemer kunne løses med avspenning og akupunktur.

Når du for alle praktiske formål er født inn i en alternativmesse, er det like logisk å lære seg å legge tarotkort, lese folk i hånden og stille horoskoper som det er å lære seg å strikke, spille tuba og løpe maraton i andre miljøer. I begynnelsen trodde jeg på det – mest ved osmose.

Til tross for sin suksess som klarsynt, kom hun frem til at hun slett ikke har noen spesielle evner. Kommentaren gir en god seks punkts innføring i hvordan man spår på en overbevisende måte.

Og Idas konklusjon er krystallklar:

Jeg kunne spådd folk i knapper og glansbilder om de hadde trodd på det, og kategorisert personlighetene deres etter ulike iskremtyper, ikke stjernetegn. «Åh, du en klassik pistasj! Nei, du bør ikke satse på folk som er sjokolade. Gå for krokan.» Det er ingen sammenheng mellom stjernene på himmelen og ditt liv. Ingen sammenheng mellom linjene i hånden din og hvor mange barn du får. Og det er hvert fall ingen gode svar på hvordan du bør løse de økonomiske problemene dine i bilder av keisere og sverd i tarotstokken min.

Strålende innsats Ida. Bra du hadde tid blant alle sexbokintervjuene.

Og gratulerer med dagen: Roteloftet har toårsdag i dag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Frk. Jackson tar her feil, mener jeg.

Hun sier det er ”Ingen sammenheng mellom linjene i hånden din og hvor mange barn du får.”

Vel, jeg våger å påstå at dersom hånden din er veldig full av linjer, eler rynker som det også kalles, så full av rynker at rynkene tyder på at du er over en viss alder, mener jeg at jeg kan spå at du vil få veldig få barn.

”Og det er hvert fall ingen gode svar på hvordan du bør løse de økonomiske problemene dine i bilder av keisere og sverd i tarotstokken min.”

Ett godt svar på økonomiske problemer kan jeg finne i tarotkortene: Slutt å bruke penger (og/eller tid) på å bli spådd i tarotkort.

Så det så!

Arnfinn Pettersen sa...

FRU Jackson, unge Søderlind. Damen er gift med Hr. Jackson.

Anonym sa...

Jaja. Men selv om jeg tok feil, tok'a feil, hu og.

Anonym sa...

Dessuten så har'a gifta seg med en utlending, virker det som. Folk som gifter seg med sånne derre utlendinger skal man være skeptisk til.