mandag 10. november 2008

Nekter å bruke hijab!

Hovedstyremedlem Baard Thalberg tar på ny til orde i hijab-debatten. Han avslutter:

Selv om man ikke har så mye tilovers for islam som religion, eller andre religioner for den sakens skyld, så bør vi søke å samarbeide best mulig med menneskene som tilhører de respektive religionene.

Vi må ha respekt for menneskers behov og situasjon, selv om vi misbilliger deler av deres livssyn. Og vi kan dermed også kreve de samme tilbake.

Jeg plent nekter å gå med hijab og krever respekt for det.

Jo'a Baard. Pleeeeeeeeeeeeeeeeease. Du ville blitt såååååååå søøøøøøøøøøt!

13 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Baard Thalberg må jo være minst like tåpelig som meg. Er det et forsøk på å være morsom eller vet han ikke at det er kvinner som bruker hijab?

Det å nekte å bruke hijab er vel uansett ikke en ekvivalent begrunnelse for å tillate jijab i politiet?

Jeg har tenkt litt på dette med hijab. La oss tillate det. Men det er selvsagt at ALLE andre former for religøse symboler og klessplagg må tillates, såfremt det ikke hemmer tjenesten (den eneste rettferdige prinsipielle vei å gå. Eller er muslimer en slags noble savage som må behandles særlig stemoderlig?). Så får vi gjøre oss noen tanker på hva slags politivesen vi ender opp med. Vi må være åpne for et paralellsamfunn, selvsagt. Hvilket offentlig rom vi skal samles i som ikke er sterkt preget av ulikhet kan vi bare spekulere i.
Europeere har en egen evne til å dyrke ulikhet, selv når den seiler under det antirasistiske flagget. Når religion og overtro, kulturell sensitivitet, skal stå over rasjonalitet og sekularisme er det ikke vanskelig å forstå den voksende tendensen til fiendtligheten mot vitenskap og kritisk fornuft, forkjærligheten for konspirasjonsteorier og skepsis mot ytringsfrihet.
Begrunnelsen for hijab-bruk er jo i bunn og grunn på de konsevative og overtroiskes premisser. Fordi en del muslimske kvinner i en kulturell kontekst tvinges til , eller føler de ikka kan velge bort hijaben, så må politiet føye seg. Det sekulære samfunn må innrette seg etter religøse påbud og ikke omvendt.

Baard Thalberg sa...

Jeg kan dessverre ikke kommentere tåpelighetsnivået til viggostrømme da jeg ikke har fått undersøkt det grundig nok, men jeg er sikkert minst like tåpelig som ham.

Avsluttningen i mitt innlegg var ment humoristisk da jeg av erfaring vet at det finnes humanister som forstår og verdsetter humor. For de av dere som ikke passer inn i den kategorien; bare ignorer den settningen - så blir livet mindre forrvirrende.

Men for ytterligere å redgjøre for mine faktakunnskaper: Jeg er ikke kjent med at menn bruker eller har brukt hijab. Plagget er i utganspunktet ment for kvinner.

Og jeg har fortsatt ikke tenkt å bli den første mannen til å bruke det heller.

ViggoStrømme sa...

Er det bare humanister som har sans for humor da?

Jeg forsto godt at du spøkte, men A) Spøken var ikke god nok etter min smak, da den manglet logisk substans i utgangspunktet, samt B) Spøken var vel litt alvorlig ment også, da du brukte den som argument for at vi bør vise raushet ovenfor de som vil bruke hijab så lenge vi kan reserveres oss fra å bruke den. Det syns jeg er et dårlig argument (se innlegget over), selv om jeg også har lest litt John Stuart Mill og liker ham ganske godt.

Forøvrig er jeg sikker på at Viggo er tåpeligere enn Baard Thalberg. Bare se på bildet av Viggo.

Arnfinn Pettersen sa...

Baard Thalberg skriver: "Jeg er ikke kjent med at menn bruker eller har brukt hijab. Plagget er i utganspunktet ment for kvinner.

Og jeg har fortsatt ikke tenkt å bli den første mannen til å bruke det heller."

Åååååååååååååå, ikke vær så kjip da. Pleeeeeeeeeeeeeeeeeease.

Baard Thalberg sa...

Nei takk og pris er sansen for humor, etter min erfaring, rikt og jevnt fordelt utover i befolkningen, uvahengig av livssyn.

Mad Mullah Hastur sa...

Eg skriv under Arnfinns ønskje om å sjå herr Thalberg i hijab.

Om vi ikkje får dette, må eg vurdere å inkorporere hijab i mitt dragkostyme. Og det ønskjer ingen...

Arnfinn Pettersen sa...

Mulle: Snakk for deg selv! Jeg tror jeg skal starte en kamporganisasjon for å få flere menn i hijab ...

Mad Mullah Hastur sa...

Jajo, hijab er sexy på kvinner, og kan sikkert ha same effekten på eit mannshovud! La oss prøve.

Venter i spenning på lenke til underskriftskampanja.

ViggoStrømme sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Jammen, det der vel ikke for sent å få sent å få se Baard Singh med skjegg og turban? Værsåsnill? Turban passer jo til alt, og Jens B.P. er enig med meg i at sikher er omtrent det tøffeste som fins.

Anonym sa...

Jeg er lettet over å se at sentralstyret i HEF er villig til å markere seg ovenfor undertrykkende islam. Den bolde HEFer nøler ikke med å sende ut en brannfakkel som alene kan få ham drept: han bærer ikke hijab.

Jeg solidariserer meg med dette modige mennesket og slutter meg til utsagnet. For egen regning vil jeg understreke at jeg ikke under noen omstendighet vil komme til å utføre en abort på meg selv. Og da ikke fordi jeg er mann, noe jeg er, men fordi jeg vil markere opposisjon til sosialdarwinistene som gjerne ser at barn med downs syndrom blir tatt vekk.

Jeg tar nå en stor sjangse med dette utspillet. Sinte sosialdarwinister ikke å spøke med. Men hva gjør man ikke for det gode og rette?

Christian Brandt-Hansen sa...

Når det gjeld mullahens dragkostyme trur eg ganske mange ville satt pris på at han ikkje berre la til hijab, men gjerne full burka.

Eg er sjølvsagt ikkje av den oppfatninga.

Anonym sa...

Paparazzibilde...
http://img512.imageshack.us/my.php?image=muslims180906700x467copjr4.png

Hilsen venn av bibliotekaren