fredag 14. november 2008

En bevæpnet kirke?

"Presten Gyrid Gunnes mener det er pinlig at Den norske kirke holder seg med en logo som inneholder et våpen," meldte Vårt Land i går. Hun vil ha bort de krigshissende øksene og har laget en gøyal variant med maskinpistoler i stedet.

Og Kirkerådets leder Nils-Tore Andersen og kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen stiller gjerne opp i et morsomt stunt i Aftenposten for å illustrere at det slett ikke var dem man hadde i tankene den gang man formulerte begrepet Church Militant.

Og alt dette er vel og bra. Men hvorfor bare øksene? Hva med det derre andre, da dere? Det man spikret folk opp på?

Kan kirken være bekjent med å ha et henrettelsesredskap i logoen sin?

Tør jeg foreslå en liten blomst?

6 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Nå er vel ikke korset ment som en oppfodring til å spikre folk opp på det vel, tullegutt! Du tolker alt i verste mening.
Helt malapropo: Jeg så en ny TV serie på BBC i går: Apparitions. Den handler om en kul katolsk prest som er djevleutdriver. I første episode møtte vi en fyr som jobbet i lampebutikk og som var besatt av djevelen. Beviset fant blant annet presten i bokhylla hans. Gjett hvilken bok han dro ut som eksempel? Jo: God Is Not Great av Christopher Hitchens. Er ikke det litt gøyalt?

Shoaib sa...

Det finnes da nok av reelle saker å bekymre seg for, om man ikke skal begynne å lese inn ting i diverse logoer ...

Anonym sa...

Haha! Fantastisk Arnfinn!

Anonym sa...

Blome er ein god idè, men det må vere ein som ikkje er giftig, då.

Christian Brandt-Hansen sa...

Kanskje det er ei meir vennlegsinna bruksøkser? Slike ein kan felle tre med og kløyve ved. Ein kan sikkert gjere grovarbeidet til eit stort, flott kross med dei òg. Ein flink snekkar kunne nok i alle fall fått det til...

Arnfinn Pettersen sa...

Arne Olav: Og helst en uten torner.