onsdag 5. november 2008

Dagbladet spiddet

Noen ganger skrives det ting i blogosfæren som fortjener å settes opp i neon-bokstaver langs Karl Johan. Jeg følger i Hjorthens fotspor og gjengir følgende fabelaktige karakteristikk av Dagbladet, fra bloggeren med pseudonymet Fjordfitte. Og jeg lar (i motstning til Hr. Gevir) karakteristikken av Marthe Michelet sitte på. Jeg har det for meg at den vil glede noen der ute:

Så hvis du var kommentator i landets mest grisete avis, den kvasi-feministiske kvinneavisa der ”kvinner er kvalitetsbevisste”, der seksualisert vold og overgrep mot barn alltid er SEX, der lemlesting av jenter helst er omskjæring, der det er fast politikk å umyndiggjøre kvinner ved å omtale dem ved fornavn, mens menn høflig omtales ved etternavn, der CV-spaltene oppsummerer menns prestasjoner og kvinners tilknytning til mann og barn, der seksualisering av kvinner i skrift og bilde er dagens orden, ja, og hvis du dessuten var så inni helvetes tjukk i pappen at du ikke var istand til å forstå de mest opplagte former for ironi, hva i all verden skulle du ha funnet på når det var din tur å leke bekymret og skrivekyndig samfunnsrefser? Vel, mye tyder på at du ville ha kommet opp med noe sånt som dette.

Jepp. Midt i ... blinken.

Forfatteren karkateriserer forøvrig seg selv slik (endelig fant jeg en unnskyldning for å gjengi den): Fjordfitta er en liten blomst som har blitt trukket opp med roten og plantet ned i en rekke nye bed med varierende jordsmonn.

12 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi blir ikke kvitt verken kjønnslemlestelse, overgrep eller tabuer over natta, og feminismen må ikke reduseres til et hyl om stadig mer kontroll og straff."

Når det gjelder kjønnslemlestelse, skriker jeg gjerne om mer kontroll og straff. Kjønnslemlestelse skal ikke bli noe som skal fjernes gjennom en seig endringsprosess. Kjønnslemlestelsen skal bort NÅ. Og straffes. Hardt.

Bjørn Are sa...

Med lemlestelse?

Anonym sa...

Øh, nei, jeg er generelt mot straffer som strider mot menneskerettighetene. Men en fengselsstraff med generøs straffeutmåling hadde vært finfint.

Ja, jeg vet at jeg blir litt agressiv når det gjelder kjønnslemlestelse.

ViggoStrømme sa...

"Vi blir ikke kvitt verken kjønnslemlestelse, overgrep eller tabuer over natta, og feminismen må ikke reduseres til et hyl om stadig mer kontroll og straff."

-Nei, for feministisk kamp gjennom lovverk, kvotering og reguleringer har selvsagt Michelet alltid vært i mot! Det ligger jo i hennes liberale natur....

Even Gran sa...

Enig med Didrik. Og da kan vi ta med kjønnslemlestelse av gutter i samme slengen.

ViggoStrømme sa...

Even: Hva er kjønnslemlestelse av gutter?

Arnfinn Pettersen sa...

Even: Jeg slutter meg til Viggos spørsmål.

Du må gjerne være mot mannlig omskjæring og kreve forbud mot det, men å blande det sammen med det langt grovere overgrepet som kvinnelig omskjæring innebærer, synes jeg er å rote til diskusjonen.

Mad Mullah Hastur sa...

Som gut, så gjekk eg utifrå at òg jenter fekk ein underlivsundersøkjing som barn... så eg hadde allereie innfunne meg sjølv med konseptet.

Å få bukt med kjønslemlesting er berre nok ein god grunn til å gjere noko slikt. Omskjæring av jenter er ein styggedom utan noko som helst forsvar.

Omskjæring av gutar er eg heller ikkje begeistra for, men eg føler ikkje at det er like prekært å få slutt på det som kjønslemlesting av jenter. Ein kan ha eit velfungerande seksualliv sjølv etter det (men eg er villig til å omtale òg det som eit overgrep).

ViggoStrømme sa...

Det er klart at omskjæring av guttebarn kan sees på som et overgrep.
Men såvidt jeg har forstått det er det mange i statene som er omskjært av rent medisinske/hygeieniske årsaker. Omskjæring har som det har blitt nevnt her ingen betydning for seksuallivet. Men jeg har jo alltid lurt på åssen de gjør når de skal tilfredstille seg med håndtralla, sånn rent teknisk. Det høres litt..tørt ut?
Så helt greit kan det ikke være for den som er opptatt av sånt. Det må jo være ufreit å sitte i fengsel da?

Mad Mullah Hastur sa...

Glidemiddel, min kjære Viggo, glidemiddel.

I Amerika så er handkrem eit vanleg kjøp blant unge menn... blant dei som ikkje stel av mor si då.

Dei medisinske/hygienske årsakene er rimeleg svake... særleg etter vi oppfann noko vi kallar såpe ;-)

Men eg trur likevel det er best å halde eit fokus på kjønslemlesting av unge jenter, så kan vi slå eit slag for gutane etterpå ;-P

ViggoStrømme sa...

Æsj, Mullahen! Hvordan vet du alt dette? Jeg blir litt urolig på dine vegne....

Mad Mullah Hastur sa...

Det er ei grusom historie, frå mine ungdomsår, og som involverar fars sigarsaks.

Eller kanskje ikkje, kanskje eg berre er fullstendig fiksert på seksualitet. Og særleg victoriansk seksualitet.

Eller simpelthen eg berre er veldig opptatt av Kellog frå Kellog's cornflakes som var ein av dei store forkjemparane for allmenn omskjæring av alle amerikanske guttebarn for å begrense deira masturbasjonsvanar.

Det er eit fascinerande tema... men som sagt, ikkje så viktig som kjønslemlesting av unge jenter.