mandag 10. november 2008

Om anonymitet

Jeg liker kommentarer. Tro meg: Jeg liker virkelig kommentarer.

I skrivende stund er snittet litt over ti kommentarer pr post på forsiden. Og det er jeg ikke misfornøyd med. Slett ikke. Men jeg vil gjerne ha fler. Jeg vil ha mange, mange, mange flere kommentarer. Kommentér meg.

Og selv om jeg selv skriver under fullt navn, har jeg full forståelse for at mange velger å kommentere under pseudonym, også hvis jeg ikke aner hvem de er. For mange er pseudonymet en nødvendig maske for å kunne si det de mener, uten at arbeidsgivere eller andre irritasjonsmomenter får vite hva slags utøy de har (eller kan komme til å få) i sine rekker.

Det er bra. Det er til og med viktig. Ikke minst etter hvert som den politiske korrektheten i stadig større grad legger sin klamme hånd over viktige meningsuvekslinger.

Men helt anonyme kommentarer irriterer meg. Særlig når det er mange av dem og det er umulig å vite om de er skrevet av en eller flere anonyme personer.

Derfor en henstilling: Det hadde vært kjekt om dere kunne finne et navn å skrive under. Det kan gjerne være deres eget, men det kan også være Xytq**f88Pz. Det viktige er at dere bruker det på alle innlegg dere skriver. Dere kan enten bruke funksjonen som heter navn/nettadresse og skrive inn navnet der. (Dere trenger ikke skrive inn noen nettadresse.) Eller dere kan skrive det inn i selve posten, helst øverst.

Inntil videre forblir dette en høflig henstilling ...

6 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

Pseudonym er viktig.

For å unngå å verte tatt på alvor.

Yoink!

Arnfinn Pettersen sa...

Skal vi ikke ta deg på alvor? For en lettelse ...

Hvordan gikk forøvrig salongen?

Mad Mullah Hastur sa...

Salongen gjekk smertefritt for seg som alltid. Eit murzumt innlegg frå vår felles venn.

Og nei... sjølvsagt må ein ikkje ta meg alvorleg, eg er jo ikkje så moderat til dagleg ;-)

Anonym sa...

Skikkelig dårlig forslag. Hilsen Even :-)

ViggoStrømme sa...

Even Blodstrupmoen?

Shoaib sa...

Anonymitet, for de som ønkser det, ivaretas greit med bruk av pseudonym.