mandag 24. november 2008

Stor, større, Støre

Jeg gjestet bokmessen på Lillestrøm i helgen, hvor jeg snakket om Dommedags-boken for nesten ingen mennesker. Og greit var det, ettersom jeg holdt noe som må ha vært mitt livs dårligste foredrag/introduksjon/presentasjon.

Men mens jeg stod der på scenen, fikk jeg øye på boken Jonas Gahr-Støre har skrevet (med bare bittelitt hjelp av departementet sitt) for å forklare oss hvordan ting egentlig henger sammen i verden.

Fra før av visste jeg at tittelen ikke er god norsk (men den er et sitat fra vår kommende konge, så skitt au), men omslaget ... Jeg hadde ikke sett omslaget før. Og der stod jeg på en scene, med sikkert tre par øyne faktisk rettet mot meg. Og ... Vel ... Øh ...

La oss bare si at det er et fascinerende omslag. Og at ting kan tyde på at Cappelen Damm bruker samme fotograf som tar reklamebildene for Dressmann.

Og St Jonas av Utenriksdepartementet er altså Norges mest populære politiker. Bare for å ha nevnt det.

Hjeeeeeeeeeeeeeeeeelp!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er av den oppfatning at norsk er et mye rikere språk enn norske popartister skal ha det til. Men ett engelsk ord er jeg virkelig misunnelig på: Smirk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Smirk

"Offensive smugness" indeed!

ViggoStrømme sa...

Tilværelsens uutholdelige letthet.
Støre er en mann av vår tid. Pen i tøyet, blikk for kvinnene og et varmt stemoderlig blikk. Handling har falt ut av vestens etikk for lenge siden. Nå er det sinnelaget som teller. Stør er som kjent så god langt inn til hjerteroten at intet øye er tørt når han legger hodet på skakke og ser medlidende inn i kameraet.

Jeg har en liten teori om at Jesusdyrkelsen, særlig blant kvinner, har et sterkt erotisk tilsnitt. Det tror jeg gjelder for Støre også. Han er så god og proppfull av empati at mange gjerne vil...ja...say no more...

Når Stør prater lytter Mor Godhjerta. For min del begynner jeg å koke.

Arnfinn Pettersen sa...

Viggo: Jeg har en mistanke om at Støre har stor gjennomslagskraft i lærerinnepornosegmentet, der det sikles over pene menn med de rette meninger. Omslaget tyder i det minste på at det er disse forlaget har hatt i tankene. Eller muligens homofile lesere med skjerf-fetisj. Det er uansett ritig, riktig ekkelt.

Mad Mullah Hastur sa...

Støre er den mye mann! For eit mannsideal! Eg bever, eg er mo... eg... eg... eg... klarar ikkje å halde attende sarkasmen! *springe vekk*

John David Didriksen sa...

Støre er en dyktig utenrikspolitiker, men om han er en god politiker vet vi ikke ennå. Det omslaget minnet helt utrolig om en Dressmann-reklame, rart at ikke forlaget har sett det selv.