onsdag 28. januar 2009

Ari-mann i full blomst

Ari Behn har sendt e-post til VG (som har illustrert saken med et over kanten absurd bilde av påfuglen som bruser med de litterære fjærene):

- Jeg var nødt til å ta bladet fra munnen, ettersom jeg jo for øyeblikket er godt i gang med å røyke ut mine mange motstandere, sier Ari Behn i en e-post til VG Nett onsdag formiddag.

Ifølge Ari-mann selv, er hans stadige medieutspill til plage for familien hans. ("Det har vært en påkjenning for alle i min umiddelbare nærhet. Jeg handler utelukkende på egne vegne.") Kan det være fordi det aldri er hyggelig å omgås paranoide mennesker?

Høydepunktet er dog dette:

... Han sier at han verdsetter de mange støtteerklæringene som har kommet etter at han tok et oppgjør med Carl-Erik Grimstad i VG for et par uker siden.

- Det setter jeg stor pris på, all den tid jeg i årevis har følt meg totalt alene i et voldsomt mørke, forsøkt tilsidesatt på vent som et hittegodsbarn uten tilhørighet hverken i forfatterkretser eller blant folk flest i en uvirkelig mellomposisjon. Det kan mest sammenliknes som en ørkesløs vandring til sydpolen mutters alene, år etter år, beskriver Behn.


Det er godt å vite at han ikke må livnære seg av sine litterære evner. Kanskje han skulle vurdere et gartneri? Han skriver i det minste blomstrende nok ...
_____

Oppdateringer:

Dagbladet har gravd opp en haug med eksperter, som alle sammen sier varianter over "dette var ikke så lurt, men det er ikke sååå dumt heller". Kjedelig.
_____

Og det slår meg: Denne ørkesløse vandringen mutters alene til sydpolen år etter år, sammenfaller ikke den tilfeldigvis med at Ari-mann giftet seg inn i selveste kongefamilien og fikk tre barn? Ja, den gjør visst det. Er det dette man kaller å ikke se virkeligheten for bare ego?
_____

Og forøvrig oppfordrer jeg alle lesere til å undertegne oppropet "Nei til straff for religionskritikk".
_____

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kan ikke skjønne at den sutrete, puslete femikladden der kan være så jævla viktig at ha må på forsidene i avisene ass!!!

Makan!

Øystein sa...

Mannen skal ha ros for å komme på forsidene gang etter gang. Men noen burde muligens snart fortelle ham at det ikke er sant, det som sies, at all PR er god PR...

Anonym sa...

Men som hoffnarr fungerer han vel bra nok? Om han holdt narreriet sitt innen hoffet, altså.

Anonym sa...

Påfugl HA HA snarere spurv i Tranedans

Anonym sa...

ari behn er nok et eksempel på at janteloven er sterkere enn noen gang.Gapestokken er frmdeles i bruk.2009?.Venter å gleder meg til din neste bok Ari.Det gnistrer av liv rundt deg både som kunstner og mediamagnet.La deg aldri kneble.Det er mange som ønsker De hadde ditt mot.Dette var det Tone Marie Persdatter Olstad som sa.

Hans-Christian Holm sa...

Det som kanskje irriterer meg mest med Ari er ikke Ari sjøl, men alle som rapporterer, intervjuer og kommenterer fyren. De gjør en svært stor del av jobben med å blåse opp det abnorme egoet hans, og er med på å sette tåpelige dagsordener. Er Ari-skriverier som dette relevant humaniststoff som HEF betaler for?

Anonym sa...

Hvorfor skal Ari Behn være så interessant for f.eks "Den Tvilsomme Humanist"? Er ikke dette et litt for enkelt hakkeobjekt?

Arnfinn Pettersen sa...

Hans-Christian skriver:

"Det som kanskje irriterer meg mest med Ari er ikke Ari sjøl, men alle som rapporterer, intervjuer og kommenterer fyren."

Hm, så ikke jeg navnet ditt i et kommentarfelt på en av Dagbladets Ari-saker?

"Er Ari-skriverier som dette relevant humaniststoff som HEF betaler for?"

Relevant humaniststoff er nok å dra det litt langt, ja, selv om engleskoler og snåsamannbiografer gjør at også jeg i ny og ne kan tillate meg å kommentere kongehuset.

Derimot er det del av min "kommenter store medie-saker som ikke er aldeles irrelevante og heng på en oppfordring til å signere oppropet mot innskrenking av ytringsfriheten"-strategi.

Det er med andre ord hva som på blogosfærisk kalles en twinglyhore, en sak som er laget for å pinges slik at den vises på den opprinnelige saken - for å lokke inn besøk.

Vanligvis er det for å øke treffene sine, slik at man tjener mer på gooleannonser, mens jeg altså misbruker meg selv for en edel sak ...

Hvilket for all del gir meg en unnskyldning for å more meg litt.

Hans-Christian Holm sa...

Det er korrekt at jeg kommenterte Dagbladet-artikkelen, ja. Men som med kommentaren min her, gadd jeg ikke å bry meg med personen Ari Behn i det hele tatt, men uttrykte at jeg syns temaet er grenseløst kjedelig og underforstått tull å bruke tid og spalteplass på. Samme kritikk som her altså, bare litt mer tabloid i formen. Det er ikke Ari jeg kritiserer, det ser jeg ikke noe poeng i, men alle som bruker tid på å prate og skrive om Ari.