fredag 30. januar 2009

Kolikk og logiske smerter

Erling Eide, professor ved Institutt for Individualrett ved Universitet i Oslo, oppsummerer, i et leserbrev i Aftenposten, mekanismene i bunnen for kolikk-Hanssens logiske hikke:

Foreldre med barn som har kolikkplager, vil naturlig nok over dager og uker prøve forskjellige «kjerringråd». Det er vel først når nattesøvnen er ødelagt over lengre tid, at Snåsamennen eller andre healere blir kontaktet. Dette vil være like før barna ville ha blitt friske helt av seg selv. Når healeren så har gjort sitt, vil de fleste barna bli kvitt plagene i løpet av kort tid.

De foreldre som av tilfeldige grunner opplever at barnet blir kvitt plagene allerede første dagen, har en historie å fortelle.
_____

Og forøvrig oppfordrer jeg alle lesere til å undertegne oppropet "Nei til straff for religionskritikk".
_____

4 kommentarer:

Christian Brandt-Hansen sa...

Hadde no desse snåsasupporterane sagt beint fram at dei trudde på magi, så hadde dette blitt verkeleg kjekt. Men men - fann eit flott sitat frå Ballo her hos fritanke.no.

– Vi lever i et samfunn der mange har en religiøs tro. Hvis man avviste alle religiøse mekanismer fullstendig, som bare humbug, måtte man nesten også stilt spørsmål om Jesus hadde rent mel i posen, sier Ballo til VG.

Ehm...ja..? Fem brød metta fem tusen, vekke døde til live og gå på vatn?

Jesus frontar riktignok ein del gode idear rundt toleranse og nestekjærleik, men partytriksa hans trur eg helst er resultatet av kreativ markedsføring. Reknar med at Ballo for lengst har innsett at reklamebransjen har lite reint mjøl i posene sine.

Unknown sa...

Blir helt matt av Snåsa-oppstyret om dagen, men merket meg også en annen lignende kommentar om kolikk, i sammenheng med selve saken. Jeg forstår ikke at det er mulig for en minister å være så tett i pappen at han ikke skjønner at et midlertidig problem kan slutte når som helst - også når du er på telefonen med en kar fra Snåsa.

Ellers var jo den kommentaren fra Ballo helt konge.

Anonym sa...

Forøvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges (Cato).

Forøvrig er det alt for høye skatter og avgifter i Norge (Carl Ivar).

Anonym sa...

Jeg syns det var best da Jesus vaska føttene til fem tusen med to fisker. Da lo jeg.