mandag 12. januar 2009

Leve kongehuset!

Kampene raser i Oslos gater. Småunger innrømmer at de er blitt sendt på jakt etter jøder. I Kongo dør tusener hver uke. På Gaza er det heller ikke nettopp rolig. Og det er visst en viss uro i internasjonal økonomi.

Det er med andre ord deprimerende tider. Da er det godt vi har kongehuset.

Før var jeg republikaner. Med årene er blir jeg stadig mer begeistret for monarkiet. Det er en innrømmelse av at vårt statssystem i sin kjerne er absurd -- av at rasjonaliteten bare strekker så langt. Og man kan mene mye rart om Ari Behn, men den antroposofiske påfuglen passer udmerket inn. Som sådan er hans kommentar til VG om sin konflikt med Carl-Erik Grimstad passende:

- Dette er en personlig vendetta mot Grimstad, foranlediget av hans gjentatte usaklige og personlige angrep på min familie og meg. Det har ingenting å gjøre med markedsføring av en bok.

Grimstad har som kjent skapt seg en karriere på å ta kongehuset på alvor. Hvilket selvsagt er en absurd posisjon. I møte med Behns kritikk spiller han Gaza-kortet:

- Midt i denne krisen som fortjener alle kulturarbeideres udelte fokus, finner kongens svigersønn det for godt å lansere en kommende bok blant annet ved å servere meg en skittpakke i landets største avis.

Én ting skal de to tullebukkene ha: De fortjener hverandre.

Og det er unektelig ganske underholdende. Vi trenger det i tider som disse. Leve kongehuset!

20 kommentarer:

Viktor Viktorsen sa...

hohoho...tipper at Ari har fått kjeft av sin svigerfar etter at han, Ari, pr.kåt skjelte ut Grimstad i mediene før helgen, siden Ari nå kaller utskjellingen en "personlig vendetta". Ari hadde nok først konsultert sin personlige astrolog og medium, antar jeg, derfor er nok dette et bevisst og gjennomtenkt pr.fremstøt fra Ari, som nok vil vare en tid. Han faller nok neppe ned av tronen av den grunn. Dessverre!

Etter at Ari ble kongelig og familien på slottet inkludert Fru Ari kan regnes blant kjøpmennene i dette landet, har jeg helt mistet respekten, og håper vi straks innfører republikk.

Håper inderlig at Grimstad fortetter å sette kritisk fokus på det opphøyde kongehuset! Stå på Grimstad! (selv om du nok kunne gitt meg en høyere karakter på featureeksamen!)

Anonym sa...

Nei, nå for den pompøse jålebukken Ari holde munn. Skjelle ut Grimstad i mediene er i beste fall et pr stunt, i verste fall sutring fra en fornærmet Ari. Lett å komme med påstander for deretter å si at han ikke kan avsløre sine kilder. Hold munn, Ari. Du er en klovn. Etter din inntreden i kongehuset er mange klar for en republikk. Stå på Grimstad, fortsett å ha et kritisk fokus på kongehuset!

Anonym sa...

Synes i grunnen at Grimstad skulle vise større lojalitet til sin tidligere arbeidsgiver - uansett hvor mye kritikkverdig han måtte vite om. Ville du ansette denne mannen, og etterpå lure på hva han spredte av slarv etterpå? Klart hans eneste agenda i dette er å tjene penger!

Tone sa...

Det er noe med alle familier, også kongefamilien. Når det er sagt synes jeg det er utrolig at en proff journalist ikke kan tiltale folk med rett navn, må Grimstad virkelig bruke: Prinsesse Marthas mann og Kongens svigersønn for å få oppmerksomhet??
Ari Behn er da vitterlig kjent nok til at folk vet hvem han snakker om.

ViggoStrømme sa...

Grimstad skrev, ifølge ryktene, en så dårlig hovedoppgave på SV, at han var nær ved å stryke. En bragd på det nivået.Mannen er en klovn.

Det er Ari også. Men en likandes klovn, litt sånn som Alfred E. Neumann (se bildet).

Ellers er jeg helt enig med Pettersen: Jeg er i prinsippet republikaner, men ikke faen om jeg vil ha Kåre Willoch som president!!!! (For det var vel det du EGENTLIG mente, Arnfinn!!!???)

Arnfinn Pettersen sa...

Eller Gro. Eller Carl Ivar. Eller (grøss) Thorbjørn. Eller Kjell Magne. Eller Kristin. Eller ... Ja, du skjønner tegningen. Og for all del ikke Ari.

Både Grimstad og Ari er klovner, men jeg synes nok Grimstad, med sin oppblåste og høystemte seriøsitet, er den morsomste av dem.

ViggoStrømme sa...

Ari for president! Men ETTER at han har skilt seg fra Märtha. Et sted går grensen, og jeg vil ikke leve med en lavendelterapeut (eller hva det er) som "first lady".

Anonym sa...

Mulig jeg har fulgt dårlig med (jeg har som regel en "evne" til å overse alt som har med kongehuset å gjøre), men uansett hva Grimstad måtte ha sagt eller ikke sagt, så måtte det vel vært lurest av zink-ztumpen Ari å bare holde kjeft???

Stem på Sputnik!

Arnfinn Pettersen sa...

Jeg tviler sterkt på at det å holde kjeft inngår i Aris repertoar.

Anonym sa...

Ari er en ynkelig pengesuger, kun ute etter å få mye publisitet for sin kommende bok. Noen forfatter av klasse er han jo ikke, så fro å få solg noen eksemplarer er han avhengig av slike barnslige og nidrige angrep på andre. Stakkars kongehus som må dra på et slikt lik i lasten !

Anonym sa...

Viggo Strømme: Ikke nedverdige deg til å sette ut falske rykter. Du må ha særdeles dårlige kilder hvis Carl Erik Grimstads hovefagsoppgave i statsvitenskap bli omtalt som at "han var nær ved å stryke". Karakteren var nemlig god, og jeg har stor respekt for at Grimstad som profilert mann og etter mange års studieopphold faktisk fullfører en hovedfagsoppgave - og lar seg bedømme. Og blir godt bedømt. Du får ellers full støtte i beskrivelsen om en klovn - en likanes klovn.

Windingstad sa...

Men hva er dommen på Aris nye George Clooney look?

ViggoStrømme sa...

Tja, kanskje er ryktene feil. Noe godt kildegrunnlag har jeg aldri påstått at det er. Men hvor har du det fra, at karakteren var god?

Anonym sa...

1. Behn: "...usakligheter om meg og min familie". Ja, det kan være, - men da må vi ha argumenterne mot disse usakligheter - ikke nye.
2. Hvorfor kommer famiien (=Märtha) da ikke selv på banen? det er jo akkurat det Grimstad har sagt at hun må, når hun velger å være prinsesse OG næringsdrivende. "Det er slik vår ytringsfrihet fungerer", sa Grimstad.
Märtha er en nisse, og Ari Behn er en nissemann.
Grimstad sluttet på Slottet i 1993 - Ari Behn går fortsatt med bleie som han gjorde i 1993.

ViggoStrømme sa...

Fælt som det gnåles om zinksalve og bleier da. Det kan da ikke være noe galt i det, i seg selv?
Hva foretrekker du:
En Hitler uten bleier fremfor en Chirchill med?

Christian Brandt-Hansen sa...

Skjønner tildels Arnfinns støtte til kongehuset.

Det er på ein måte befriande å ei litt tilfeldig samansatt gruppe mennesker som statsoverhoder. Vi har ikkje valgt dei sjøl og difor er dei fritt vilt for harselas og klaging.

Med ein demokratisk valgt president er det meir på spel - meir å tape. Fallhøgda er større.

Monarkiet er trygt og godt - i tillegg til at det er rart og litt spesielt. Vi er del av ein stadig meir eksklusiv klubb som har kongar, dronningar og prinsar og prinsesser. Nett som i eventyra.

Men om eg skulle tatt eit veloverveid og seriøst val ville eg nok tuppa dei på hovudet ut.

Anonym sa...

En annen grunn til at jeg stiller meg bak oppropet "leve Kongen" er at tenk hvis vi var republikk.
Hvem hadde vi fått som president da?
Vi hadde kanskje måttet utstå med Bondevik, som jo er kjent for sin uttalelse om NATO aksjonene i Serbia. "det er ikke krig, det er strategisk bombing". Jeg skulle likt å se Bondevik øye til øye med sivilbefolkningen i Beograd som fikk bombene i hode og si det.
Eller Jens Stoltenberg .... mannen uten egne meninger og ryggrad. Det hadde vært pinlig det!

Nei vi skal være glade for at vi har kongehuset, de er flotte representanter for Norge som ikke trenger å ta vanskelige valg, men som kan nøye seg med å vise landet vårt fra sin beste side.

"For King and Country" vil nok fortsatt være et rop som klinger godt i manges ører langt inn i framtiden.

Anonym sa...

Grimstad kan forsvare sine kilder og står for disse samt sine uttalelser.Forskjellen på han og Ari er at Ari bruker kilder som ingen kan kontrolere, Det eneste Ari kan forsvare er hans egen aroganse å følelse at han av alle må forsvare ett konge hus som greit
kan forsvare seg selv.Nei Ari vi fleste kjøper ikke dine bøker alikevel. Bjørn

Anonym sa...

Go Ari! Grimstad er ei sosial kløne-
Er for min del dritt lei av de heslige kommentarene hans.Godt med motbør - så kanskje vi slipper flere kommentarer fra den kanten?

svein sa...

Jeg er så gammel at jeg retorisk har spurt republikanske venner om de heller vil ha Bjartmar Gjerde som president.
Hvorfor ikke Märtha som president? Hvilken himmelsk støtte ville ikke Norge få da?