fredag 16. januar 2009

Hertug Gilberts omfavnelse

"... jeg har den største respekt for Kåre Willoch. Han er en respektert og klok statsmann med et meget godt forankret menneskesyn," uttaler Mads Gilbert til VG.

Gilbert er sikkert en udmerket lege og det står respekt av hans medisinske innsats i Gaza, men politisk er han profilert tilhenger av en totalitær, antidemokratisk ideologi. Hvis jeg var Willoch, ville jeg ikke følt meg overvettes vel med å bli kalt en "klok statsmann med et meget godt forankret menneskesyn" av ham.
_____

4 kommentarer:

Anonym sa...

Slutt og tull!

Det kan ikke ha blitt så ille at vanlige folk stötter drap på sivile, terror og ödeleggelse av liv og eiendom for at de tror de gjör nytte med det?

Vil DU ha Israel til nabo?

Les om hvilken bakgrunn staten Israel har i terrorisme og kriminalitet:

http://www.dagbladet.no/2009/01/13/magasinet/terrorisme/historie/israel/4296519/

....Så kan vi velge standpunkt.

Stött dem som behöver ditt stöd.

Det er ikke Israel!
Hanne Kjersti

Anonym sa...

Så får vi håpe da, at den tvilsomme føler seg overvettes begeistret over støtte i Willoch-kritikk fra den framtredende demokrat Siv Jensen.

svein sa...

Nå kan det jo også være at Willoch faktisk ER "en respektert og klok statsmann med et meget godt forankret menneskesyn," uansett hvem det er som mener det om ham. Han er en viktig røst i Midt-Østen debatten.

Anonym sa...

Kåre Willochs kronikk i Aftenposten (15.1.) fortoner seg som et skriftstykke fra en epoke da Yasser Arafat styrte PLO med jernhånd og sekulære nasjonalister dominerte den palestinske bevegelsen.
Det kan fortone seg som om Willoch ikke har fått med seg at det etter Irak-krigen hersker en slags lavintensitetskrig i den islamske verden som har delt seg i to fiendtlige blokker. Den ene blokken er ledet av Saudi-Arabia og Egypt som ønsker seg en to-statsløsning på Israel-Palestina konflikten og den andre blokken er ledet av Iran,Syria og Hizballah som ønsker at Israel skal fjernes fra kartet og erstattet med en islamsk-palestinsk stat.
Fra det øyeblikk Hamas vant valget i januar 2006 oppsto det borgerkrig på den palestinske arenaen som toppet seg i Hamas militærkupp sommeren 2007 hvor blodet mellom Fatah og Hamas fløt i Gazas gater. Denne krigen fortsatte under Israels angrep på Hamas på Gaza. Hamas likviderte Fatah-aktivister der mens Fatah undertrykte Hamas-aktivister og fengslet dem på Vestbredden.
Denne borgerkrigen gjenspeiler to ulike politiske konsepter: Fatah stadig preget av palestinsk nasjonalpragmatisme og Hamas den islamistiske tradisjonen med røtter i den palestinske borgerkrigen 1936 – 9.
Problemet nå er at disse hovedpartiene i Palestina har forankret seg i to rivaliserende politiske blokker: Hamas tilhører den uforsonlige Iran-blokken mens Fatah tilhører Egypt/Saudi – blokken.
Alle arabiske patrioter som lager kommentarer og analyser i de to arabiske kvalitetsavisene Dar Al-Hayat og Asharq Alawsat,avslutter nær sagt alle artikler med innstendig oppfordring til palestinsk nasjonal enhet. Enhver skjønner jo at denne konflikten ikke kan løses på noen måte så lenge palestinerne befinner seg i en borgerkrig.
Men vil denne borgerkrigen avsluttes eller opptrappes? Da undertegnede tror den vil bli opptrappet, blir også Willochs tenkning i mine øyne å betrakte som velment norsk turisme og ønsketenkning.

Jan Hårstad