onsdag 7. januar 2009

Haaland Matlary og Gaza

Jeg hadde aldri trodd jeg ville komme til å skrive dette, men jeg er helt enig med Janne Haaland Matlary. Hennes signert-kommentar i dagens Aftenposten oppsummerer mitt syn på konflikten mellom Israel og Hamas langt bedre enn jeg er i stand til selv.

5 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Yepp!

Anonym sa...

Dagens krigføring er tragisk også fordi den er så bortkastet.

Godt sagt, det der. Skal ta tankene med meg ut på gaten midt i fakkeltogvirksomhet og denslags.

Arnfinn Pettersen sa...

Harald: Jeg synes fakkeltog er så skumle. Brannfare og alt det der ...

Anonym sa...

Helt uenig med henne på endel punkter. Nå skal jeg først innrømme at jeg selvsagt ikke er sikker, men jeg har sett flere bilder av Hamas soldater de siste dagene, og påstanden om at "Hamas og Hizbollah er geriljaer som går i sivil, angriper sivile og gjemmer seg og sine våpen blant sivile." Det samme er tilfellet med Hizbollah. De bildene jeg har sett opererer de, selv i kamper, med uniformer.

Jeg tror også at Hamas er langt mer forhandlingsvillig enn det Prof Matlary sier. En rekke utsagn, og ting som skjer på bakken tyder på det. Åpen for en mikroskopisk mulighet for at jeg tar feil.

Vedr. Israel tror jeg også hun tar feil om politiske strategier eller mangel på det. Først og fremst fordi målene for en krig ikke nødvendigvis sammenfaller med de erklærte målene for den samme krigen. Gjennom Astrid Melands blogg kom jeg over denne analysen av krigen som jeg tror er spot on!

http://www.slate.com/id/2207872/
http://www.slate.com/id/2207872/pagenum/2

dog enig i det hunsier mot slutten, og siste setning.

Anonym sa...

Jeg er også enig med Mataharry her, men sier hun ikke strengt tatt det samme som vår utenriksminister?
Tar forøvrig dissens på at Israel har tapt mediekrigen. I Europa har de riktignok tapt den forlengst. Men der det teller, i USA, ser det ikke ut som noe er forandret. (Med det forbehold at jeg bare ser amerikanske medier via nettet)

Elvis