onsdag 7. januar 2009

Mirakel: Skiløper frisk av tette bihuler!

"Da Petter Northug ble syk og trodde Tour de Ski var over, ringte han Snåsamannen for hjelp. Og plutselig ble luftveiene helt frie," skriver Aftenposten (og Dagbladet og VG).

Samtidig melder de at Northug ringte Snåsamannen tre ganger i løpet av touren. Hm, det er muligens bare meg, men opererer Aftenposten med en annen definisjon av ordet "plutselig" enn oss andre?

Etter at andreplassen var et faktum, uttalte Northug at "- Jeg har spist vitaminer, hvitløk og drukket mye vann og også mammas solbærsaft. Jeg fryktet det var over, men mye søvn har kanskje vært den beste medisinen for å holde meg frisk, sa han."

Men vi skjønner jo alle nå at det ikke kan ha hatt noe med saken å gjøre. For først ringte Northug Snåsamannen. Så ble han frisk. Og da må det jo ganske enkelt være en årsakssammenheng.

Det fremkommer ikke av Aftenpostens sak hvem som er kilden til historien, men Den Tvilsomme tar det for gitt at det ikke kan være Joralf Gjerstad. For han er jo så ydmyk.

9 kommentarer:

Bjørn Are sa...

Jeg har forøvrig nå sendt mail til Aftenposten, Dagbladet og Vårt Land om dette med følgende ordlyd (justert etter mottager, merk smileyen for å vise hvor vennlig jeg er):

Alltid morsomt å lese om Northug, men flott om i hvert fall Aftenposten kunne bremse denne type ukritiske journalistikk om mannen fra Snåsa som har en bok å selge og et image å opprettholde.

Vi snakker her ikke om en ufattelig helbredelse, men om at noen ble friskere i bihulene, hvilket fort kan skje med noen og enhver.

Uansett har Northug selv lagt vekten på helt andre ting "- Jeg har spist vitaminer, hvitløk og drukket mye vann og også mammas solbærsaft. Jeg fryktet det var over, men mye søvn har kanskje vært den beste medisinen for å holde meg frisk, sa han."

Han har ellers ikke selv - så vidt det fremgår av presseoppslagene - uttalt seg om Snåsamannen, så hvem som er informanten i dette tilfelle, hadde vært spennende å høre.

Hvordan varme hender virker over telefon, hadde også vært interessant å få belyst;-)

Anonym sa...

Apropos bok å selge, er det noen som veit om og hvor mye som drypper på Snåsamannen av dette salget?

Anonym sa...

Jeg leste da boken passerte et opplag på 90.000 at det ville gi dem ca 4,5 mill i inntekter. Forfatteren hadde uttalt at han og Joralf skulle dele dette, men ikke hva slags fordeling. Han får vel neppe mindre enn 30%, og har vel derfor sikret seg minst halvannen million så langt...

Jeg har for øvrig skrevet en del om Snåsamannen selv. Søk etter snåsamannen i http://blog.tjomlid.com

Hans-Christian Holm sa...

Northug tok i det minste telefonisk kontakt med et jordisk vesen, og ikke telepatisk kontakt med et utenomjordisk, som mange langt mer overtroiske og ukritiske mennesker kan finne på å forsøke. Det skal han ha.

Anonym sa...

"Mirakel: Skiløper frisk av tette bihuler!"

Så, var det mirakelmedisinen "tette bihuler" som gjorde ham frisk? Hva led han av da? :)

Arnfinn Pettersen sa...

Shoaib: Morsomt poeng. Det interessante er at begge meningene er helt legitime tolkninger av formuleringen.

Shoaib sa...

Arnfinn, klar over at det er mulig å forstå den helt riktig også, skulle bare være litt vanskelig :)

Anonym sa...

Et spørsmål til Den Tvilsomme Hunanist: Tror du mennesker har sjel, eller eksisterer vi kun på bakgrunn av en mekanistisk sammensetning?

Arnfinn Pettersen sa...

Vibben: Det er et spørsmål om hvordan du definerer sjel. Mener du en ikkemateriell størrelse som eksisterer uavhengig av våre kropper og lever videre etter vår fysiske død? I så fall er svaret nei. Dog skjønner jeg ikke helt hva det har med Northugs bihuler å gjøre.