mandag 5. januar 2009

Nypussede lenker

Jeg har pusset mine lenker, så de skal være fine og skinnende. Fire gamle travere er blitt flyttet opp til bloglisten: Fr. Arnfinn Haram, Philip Carr-Gomm, Shoaib Sultans Muslimen og Deborah Lipstadt. En dominkanerbror, en sjefsdruide, en fremtredende norsk muslim og en (så vidt jeg vet) jødisk akademiker. Ingen skal beskylde meg for ikke å rasle økumenisk med mine lenker ...

De som står igjen i den lille listen over "Mer tvilsom lesning" er enten uten feed eller oppdaterer varierende eller sjelden.

Dessuten har jeg lagt til to aldeles nye: Selveste Richard Wiseman har fått seg blog. Den er bare noen dager gammel, men allerede svært interessant. Wiseman er professor i the Public Understanding of Psychology ved University of Hertfordshire og skepstisk ekspert på parapsykologoi. Dette blir garantert morsomt.

Dessuten har min gamle venn Lord Bassington-Bassington ("Lord of the township of Little Storping in the Swuff") endelig innsett at blogen er rette medium for en mann med hans spredte interesser, sjarmante ører og velvillige sekretær. Det blir garantert ... fascinerende.

6 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Sakset fra Muslimen:
"En annen sak. Etter å ha drept en Hamas leder, og 20 mennesker fra hans familie, så får man fremstilt at Hamas skjuler seg blant befolkningen. Dette er en feilaktig fremstilling da Hamas ikke er noe annet og forskjellig fra sivilbefolkningen. De er fra den palestinske befolkningen, og de skjuler seg ikke blant sivile, de er en del av den, og bor der."

Nettopp. Fine saker. Det finnes mange måter å utvise godt naboskap på. Man kan for eksempel bruke bakgården som utskytningsrampe for missiler. Eller oppfordre fienden til å komme når som helst for å sikre familien, evt. naboene, en plass i Paradis.
Ser at Muslimen klager over enøydhet i pressen....Sic transit osv.

Anonym sa...

Jeg er uenig med Shoaib i en god del av hans vurderinger av denne konflikten. Mye på grunn av dette leser jeg hans tanker om saken med så stor interesse, siden han argumenterer veldig godt og til tider kommer med overraskende innspill.

Akkurat dette poenget syntes jeg faktisk var bra. Mye av utfordringen for israelerne er jo nettopp at Hamas er en så amorf størrelse, som er håpløs å ramme uten å også ramme sivile som ikke nødvendigvis støtter Hamas.

Arnfinn Pettersen sa...

Viggo: Jeg er på ingen måte enig med Shoaib i alt og ett. Men jeg vet én ting: Han svarer udmerket for seg selv. Det gir mer mening å kommentere ham på hans blog enn min.

Men samtidig ser jeg at poenget hans godt kan snus på hodet. Når Mads Gilbert hevder at de bare behandler sivile, slår det meg at Shoaibs poeng kan brukes mot Gilbert.

ViggoStrømme sa...

Men jeg vil bare krangle med deg, Arnfinn! Ingen andre! Du er en god gutt å krangle med, men du biter skuffende sjelden på agnet.
Fin oppgradering av web-siden, forresten!

Didrik: Enig med deg i at poenget også kan tolkes dithen du antyder. Selvsagt. Men allikevel: Det faktum at Hamas med viten og vilje bruker sivilbefolkningen som skjold og siden bruker sivile ofre som propaganda er noe av det mest motbydelige i denne krigen. Hamas er åpenbart fullstendig uinteressert i sikkerheten g livene til sin egen befolkning. De syns åpenbart også at bomberom er for feiginger.

Anonym sa...

Viggo: Absolutt. Dette er noe av det fascinerende med grupper som Hamas og Hizbollah. Ikke bare nærer de en forakt for israelske sivile liv, de også ut til å ha et helt instrumentelt forhold til livene til sin egen befolkning. Lars Gule er en av dem som har påpekt dette i Norge.

Shoaib sa...

Nypussede lenker? Hva i all verden er det dere driver med der borte i humanismens hus?